Plišani meda – najpopularnija plišana igračka za decu i odrasle

U svetu igračaka posebno mesto zauzimaju plišane igračke i plišane mede, kao najprepoznatljiviji predstavnici ove grupe. Vrlo često se deca, a neretko i stariji, toliko vežu za svoje plišane prijatelje da oni postaju saputnici u mnogim životnim prilikama.

Sadržaj

Plišane igračke su melem za dušu dece i odraslih

Vrednost plišanih igračaka je tolika da one često zauzimaju specijalno mesto u kući, negde na krevetu, radnom stolu ili ormaru i mnogo vremena nakon detinjastva. Mnogi odrosli od malena imaju svog plišanog pratioca. 

Kod dece plišane igračke imaju ogromnu emocionalnu vrednost i važan su element u njihovom razvoju. Odrasli kad se prisećaju igračaka iz svog detinjstva najčešće navedu i neku plišanu igračku. Odatle se vidi koliki je značaj kkod njih imala određena plišana igračka.

Plišana igračka iz detinjstva je nešto što će vam ostati urezano u sećanju, pa se može čuti od onih koji su izgubili tu igračku, kako se sa setom sećaju. Razlog te posebne povezanosti sa plišanim igračkama ima osnova u njihovim svojstvima koja se doživljavaju kao ekstremno pozitivna.

PLISANI MEDVEDI ONLINE

Ovaj izuzetan osećaj prijatnosti se posebno vezuje za plišane medvede. Prijatnost potiče od osećaja koji plišane igračke stvaraju na dodir: najčešće su veoma meke, pufnaste i kao takve savršene za maženje i grljenje. Takođe, kod plišanih igračaka, naročito plišanih medveda, dolazi do izražaja njihov jedinstveno sladak dizajn, koji stimuliše najlepše emocije. Iz tih razloga se može stvoriti posebna lična veza sa plišanom igračkom, nalik onoj koju možemo imati prema kućnom ljubimcu.

Asortiman plišanih igračaka je zaista veliki. Mi smo pokušali da izdvojimo samo visokokvalitetne igračke rađene uz poštovanje EU standarda. Mnoštvo je vrsta i formata plišanih igračaka, pa tako su i korisnici različiti. Od najmlađih bebaca do odraslih, za svakog postoji plišana igračka, koja će ga usrećiti. Poseban akcenat smo stavili na male i velike plišane mede.

Da li je plišani meda najpopularnija plišana igračka?

Bez obzira na sve trendove i novine u svetu igračaka, plišani meda je uvek u vrhu najtraženijih igračaka ovog tipa. Naročito u Srbiji ovo ima dugu tradiciju, jer je bilo nekoliko proizvođača igračaka u Jugoslaviji još, koji su za to vreme imali veoma kvalitetne plišane igračke. O popularnosti u velikim zemalja ne treba trošiti reči, jer u Nemačkoj i Americi imaju posebnu popularnost.

Teddy Bear je termin u Americi koji se odnosi na plišane mede. Danas je to naziv koji je prihvaćen širom sveta, a veoma je interesantna priča o poreklu ovog termina, pa izdvojite minut-dva i pročitajte o tome.

teddy bear karikature

Termin Teddy Bear je uveden na početku prošloga veka, a u čast tadašnjeg američkog predsednika Teodora Ruzvelta. Naime, krajem 1902. godine ruzvelt je bio na odmoru u državi Misisipi. Na poziv tamošnjeg guvernera, otišao je u lov na medvede. 

Iako je bio dobar lovac, Ruzvelt nije ima sreće da ulovi nijednog medveda. Kako bi udovoljili predsedniku, njegovi pomoćnici su saterali jednog mrkom medveda i vezali ga za drvo. Međutim, Ruzvelt je odbio da na ovaj način ustreli medveda, smatrajući da to nije u duhu lova na krupnu divljač. Brzo su mediji saznali za ovaj događaj i novinski stupci su bili puni sa ovom pričom.

Jedan od najvećih političkih karikaturista tog doba K. Beriman je ovu priču iskoristio da na satiričan način opiše događaj. Ovo je ostala jedna od najpoznatijih karikatura do danas. Jedan trgovac slatkišima je video karikaturu i ona mu je dala sjajnu ideju. Pošto se bavio i izradom plišanih igračaka, napravio je jednu posebnu inspirisan ovim događajem. Bio je to plišani medved, posvećen Ruzveltu.

Pošto je dobio dozvolu od samog Ruzvelta da iskoristi predsednikovo ime za plišanog medu, ubrzo je na tržište izbacio celu seriju plišanih medveda pod nazivom “Teddy’s Bear”. Kakav je prijem kod građana imala ova ideja govori i činjenica da nije mnogo prošlo, a umešni trgovac je osnovan kompaniju i napravio veliko posao sa plišanim medama. 

Izvor: nps.gov

Druge popularne plišane igračke

Što se popularnosti tiče, odmah nakon plišanih meda treba navesti ostale plišane životinje, kao što su zeke, lavovi, psi i druge.

Teško ćete se setiti životinje koja nije poprimila oblik plišane igračke. Međutim, pored plišanih životinja, postoji cela grupa pličanih igračaka inspirisana mitskim bićima i čudovištima. Tu tek možete videti mnogo različitosti i kreativnosti, a kod dece se često koriste da bi eliminisali tugu i ostale negativne osećaje. Naime, dete može na listu papira da napiše ili nacrta osećaj ili događaj koji ga čini tužnim. Takav papirić da stavi svom plišanom čudovištu da ga “pojede” i tako roditelji mogu da sa papirića saznaju šta brine njihove mališane.

Plišane igračke rađene po omiljenim herojima iz crtanih filmova ili filmova, takođe imaju visoku popularnost. Sunđer Bob, Patrik i Lignjoslav, štenci iz Patrolnih šapa, Malci, Štrumfovi i slični su deo ponude plišanih igračaka.

Vodič za kupovinu plišanih medveda i drugih plišanih igračaka

Cilj nam je ovde da vam ukažemo na šta sve treba da obratite pažnju prilikom izbora plišanih igračaka. Deca umeju da budu veoma bliska sa svojim plišanim igračkama: grle ih, spavaju sa njima, prisutni su tokom igre, a često ih roditelji koriste da bi deca bolje jela, a često im daju i neki poljubac. Ovo bliskost deteta sa igračkom zahteva posebnu pažnju prilikom kupovine, pa obratitet pažnju na neke radnje.

  • Prisustvo štetnih supstanci u svim materijalima koji se koriste u izradi igračke mora da bude na nuli. Pliš i punjenje igračke ne sme da sadrži boje i plastifikatore potencijalno štetne po zdravlje.
  • Izrade igračke mora da bude dobrog kvaliteta. Kvalitetna tkanina i čvrsta obrada šavova će omogućiti da se plišana igračka ne rašije ili pocepa, čak i kad je deca aktivno koriste.
  • Održavanje igračaka je jako bitno. Važno je da igračka može da se pere (koji program veš mašine odgovara?), a da ne izgubi na svojim svojstvima. Često će i plišani meda morati da jede ili pije i neophodno ga je oprati. Ako igračka ima i neke posebne mehanizme, kao što je zvuk, onda bi trebalo videti može li se čistiti njena površina.
  • Sitni delovi mogu da predstavljaju opasnost za decu do 3 godine starosti, pa obratite pažnju i na njih. Ako imate mlađu decu, izaberite im plišanu igračku bez plastičnih očiju ili nosa koji bi mogli da se odvoje. uz to, pogledajte i o kakvoj vrsti punjenja je reč i izbegnite stiropor kuglice.
  • Pogledajte da li je igračka izrađena uz poštovanje adekvatnih standarda za dečije igračke.

Veliki plišani meda – idealan poklon za mnoge prilike

Možda je nekima iznenađenje, ali velike plišane mede se ne kupuju najčešće za decu. Veliki plišani meda je potvrda da plišane igračke mogu još kako da obraduju i starije. Osećaj nežnosti i radosti izazivaju jednako svima, nezavisno od godina.

Ako ste u dilemi oko izbora poklona za druga, drugaricu, dečka ili devojku, onda veliki plišani meda može da vam bude odlično rešenje. Ne samo da plišani meda može da bude adekvatan za svaku priliku, nego će i podsećati godinama na vas sedeći na krevetu ili u uglu sobe. Uopšte ne čudi podatak da se popularnost velikih plišanih medveda samo povećava. Traže se i veći i detaljnije urađeni medvedi sa specijalnim detaljima, koji bi posebno značili osobama kojima su namenjeni.

veliki plišani meda

Prednosti velikih plišanih meda u odnosu na druge su mnoge, a najuočljivije su sledeće:

-mogu da postanu dobar prijatelj deteta,
-savršeni su za grljenje, maženje i igru,
-izazivaju mnogo prijatnih emocija i radosti,
-odlično su rešenje da ukrasite svoj dom, ali i kao dekoracije prilikom zabave,
-jednostavno i efikasno se održavaju čistim,
-unikatan su i originalan poklon za voljenu osobu,
-mnogo je različitih modela.

Ako vas očekuje rođenan voljene osobe ili se bliži praznik, ili neki vaš poseban datum, nemojte imati dilemu, jer imate savršeno rešenje. Veliki, meki, pufnasti plišani medvedi čekaju da obraduju svog vlasnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa0
Nema proizvoda u korpi!
Nastavi kupovinu
0